7 alternative måder at genbruge

Genbrug

Med al den snak der har været de sidste mange år om global opvarmning og miljøet generelt, så er der god grund til at undersøge, hvordan man minimerer sit økologiske fodspor. Vi bliver alle hver især nødt til at gøre vores del af arbejdet for at sikre, at Jorden stadig kan beboes af mennesker i det næste århundrede. En af de måder vi kan hjælpe miljøet er ved ikke reducere mængden af affald, der bliver affbrændt. En anden måde er at købe færre ting, der er blevet fremstillet på bekostning af miljøet. Du kan kombinere de to ting ved at genbruge ting, du eller andre ellers ville have smidt ud, til at lave noget, du ellers ville have købt. Vi er her nærmere på syv ting, du kan lave af affald og restprodukter.

En ting der vel efterhånden er en klassiker er at bruge æggebakker til at pakke ting ind, når du har brug for at sende noget stort med posten. De er lige præcis holdbare nok samtidig med at de giver sig en smule til at de kan konkurrere med kommercielle produkter til at sikre de ting, du pakker ned. De kan også bruges til at pakke ting ned, der skal på loftet. Til de helt dyre eller vigtige ting er det dog nok bedre at bruge den bedste indpakning, du kan finde.

Hvis du ikke har nogen ting, der skal pakkes ned, så kan du bruge æggebakkerne til at gro karse eller andre små planter. De kan desuden bruges til at lydisolere et værelse, så hvis du eller dit barn spiller for høj musik og naboerne er ved at være trætte af det, så er det en nemt og billigt måde at løse dét problem.

Har du terrassebrædder til overs efter at have bygget en ny terrasse eller andet, så er der mange muligheder alt efter længden, bredden og eventuelt forment, hvis du allerede har savet i det. Du kan for eksempel lave et fuglehus, et bord eller en stol.

Hvis du har tøj der er gået i stykker eller af andre grunde ikke kan bruges mere, så kan du alt efter dine evner med nål og tråd enten lave nyt tøj, et tæppe eller en grydelappe.

Du kan bruge gamle tandbørster til at gøre rent de steder, hvor det ellers kan være svært at komme til eller hvor der er brug for en smal børste.

Der er mange, der bruger plastikposer fra supermarkedet som skraldeposer og det er ganske godt, men det ville være langt bedre at tage en genbrugelig pose eller taske med.

Plastikflasker og andre beholdere lavet af plastik kan bruges til fuglefoder, og det er noget, der er stadig stigende brug for, da mange fugle i Danmark har svært ved at finde mad nok.