Det bedste ved sommeren er sport

Sport

Sommer og sport mener mange er en fantastik kombination, og ønsker du ikke selv at udøve sporten, er der mange muligheder for at følge med i de sportsgrene som oftest er fremme i sommermånederne. Her kan vi nævne Le mans, Wimbledon, Tour de France og fodbold VM. Nedenfor har vi valgt et par særlige sommersportsgrene ud, som netop er tilegnet sommeren. Er du mere til en rolig aktivitet i haven, kan du også vælge en simpel sommeraktivitet sammen med venner og familie. Sommerspil i haven kunne fx være stangtennis eller kongespil. Er du mere til de mere professionelle sommersportsgrene, så læs med her.

Fodbold

Foldbold er en klassiker og kan jo faktisk både spilles vinter og sommer. Mange forældre vælger også at sende deres barn på sommer fodboldskole for at give børnene en god oplevelse i sommerferien, hvor fælleskabet også en stor faktor. Men foldbold kan spilles af alle – både for sjov eller på et mere seriøst plan.

Golf

Om sommeren starter golfsæsonen, og tit er det den hyggelig atmosfære på de spændende baner, som ligger i skøn natur og ved hav og fjord som tiltrækker spillere ligeså meget som det er selve spillet – i alt fald for amatører. Men golf er også de professionelles spil og her er tale om milliongevinster i de største turneringer i verden. For at kunne spille golf skal du leje eller investere i det rette udstyr. Det er en nødvendighed at have de 14 forskellige golfkøller og jern med ud på banen. Ved at vælge det helt rigtige jern, kan man som spiller nemlig opnå det man gerne vil med slaget.

Beachvolley

Denne sport betragtes tit som sjov, men også temmelig hård på grund af sandunderlaget – sporten er meget styret af vejret og hvis sommervejret er tørt og solrigt er det bare en tand sjovere. Sporten går tilbage til 1950’erne. Dette er en rigtig sommersport, da den foregår udendørs oftest på en strand eller på en stor sandbane. I denne sport spiller modstanderne om bedst ud af tre sæt til 21. I de sidste sæt spilles der dog kun til 15.

Vil du dyrke beachvolley er der nogle regler, som du skal huske på – og her kan vi nævne blot to: nemlig at serven ikke må modtages med fingerslag. Bolden må heller ikke lobbes over nettet. Tidligere var det sådan at kvinder skulle spille i badedragt eller bikini og mændene skulle spille i shorts og toppe uden ærmer. I dag kan kvinder nu vælge om de vil spille i shorts og top -og det er desuden også ok at spille med kasket eller solbriller.

Om du skal spille beachvolley, fodbold eller golf, har du brug for den rigtige påklædning. Du kan sammenligne det med det en tur til vandet. Ved stranden har du eksempelvis også brug for herre badeshorts for at komme ud og bade. Dermed at sige at udstyret og påklædningen er essentiel.