Historien og Fordelene ved Foldevægge

Foldevægge blev først brugt i Asien, mere specifikt i Kina, allerede i det 7. århundrede. Denne slags rumdelere er blevet fundet i mange forskellige størrelser, fra ekstremt store i paladser og brugt af de kongelige, ned til de mindre størrelser, der blev brugt mere til dekorative formål på bordplader og andre overflader. En Foldevæg er lavet af tre eller flere paneler, der bliver fastgjort til hinanden. Designet af disse slags skillevægge er altid indviklet, i så høj grad faktisk, at de blev anerkendt som smukke dekorative stykker kunst, såvel som for deres funktion til at beskytte privatlivet.

Efterhånden som historie og design skred frem, blev disse typer af foldevægge ikke længere kun brugt til hjemmebrug. I dag kan de ses på så forskellige steder som hospitaler, restauranter og endda i virksomhedernes kontorer. De bliver også ofte brugt som Messeudstyr. Selvfølgelig har designet på flere måder ændret sig drastisk siden de oprindelige versioner i Kina, men, men de vigtigste ting som princippet i væggens opbygning og dens formål er stadig de samme.

Når du køber foldevægge, er der et par ting du skal være opmærksom på før du køber. Der er mange forskellige stilarter og materialer, der bliver brugt til udarbejdningen af de forskellige slags skillevægge. Den mest almindelige form for foldbar skillevæg i dag er dem, der er lavet af almindeligt træ. Det kan være mørkt træ eller noget der er lysere i farven såsom kirsebær. Rumdelere lavet af træ vil for evigt forblive en klassiker. Selvfølgelig er der også dem, der er lavet af glas. Disse typer af inddelingsrum er normalt indrammet ved hjælp af metal og kommer i forskellige farver og typer af ruder. Det er på selve glasset, at mønstrene sædvanligvis adskiller sig.

Hvis du ønsker at have en foldevæg der er mere tro til sine rødder og de kinesiske traditioner, er der helt sikkert meget derude, der stadig har den oprindelige stil af kinesisk kunst. Et af de mest almindelige designs er dem der har en eller flere drager på panelerne. I kinesisk kultur repræsenterer drager styrke, maskulinitet og vækst. Det betragtes af kineserne som kongen af alle de andre dyr, og derfor er det det mest afbildede dyr i kinesisk kunst generelt – ikke kun på foldevægge. Andre slags dyr, der almindeligvis ses i traditionelle kinesiske foldeinddelere, er påfuglen, hesten og ørnen.

Uanset hvilket design eller materiale du bestemmer dig for dine foldevægge, vil du helt sikkert blive glad for at have investeret i en. Det vil med sikkerhed føje et strejf af klasse og kultur til ethvert rum du vælger at placere den i.

På messer er det måske ikke så meget klasse og kultur man går efter, men derimod det rent praktiske aspekt i at kunne skærme af og holde folks fokus. Her kan det dog også betale sig at gøre noget ud af designet på sin foldevæg, da det kan skabe ekstra opmærksomhed til din messestand.