Kviklån – Guide til at finde det rigtige lån

Lån penge

Et Kviklån kan være en god løsning, hvis du har brug for at låne penge hurtigt. Der findes dog rigtig mange Kviklån på markedet, og som forbruger kan det virke som en stor jungle. Denne guide er lavet med henblik på at lære dig at finde det Kviklån, der matcher dine behov bedst muligt.

 

Kend dine behov

Inden du går i gang med at kigge efter Kviklån, er det vigtigt, at du kender dine behov. Hvor meget har du brug for at låne? Når du skal finde dine behov, skal du også lægge et budget, hvor du opgør dine faste udgifter og dine indtægter. Du skal nemlig finde frem til, hvor meget du er i stand til at betale af på et Kviklån om måneden. Det gode ved et Kviklån er, at du selv har indflydelse på løbetiden og kan justere til, så det passer til dine behov. Du skal dog blot være opmærksom på, at omkostninger ved lånet kan ændre sig alt efter, om du vælger et Kviklån med kort eller lang løbetid. ÅOP’en vil blive højere jo lavere løbetiden på lånet er.

 

Undersøg markedet og ansøg flere steder

Det er utroligt vigtigt, at du ikke bare vælger det første Kviklån, du møder på din vej. Det kan være økonomisk fordelagtigt at sætte sig godt ind i markedet og sammenligne de forskellige lån. Årsagen til at det giver god mening at ansøge flere steder er, at låneudbyderne ikke kan oplyse dig om den endelige rente, før du har været igennem en kreditvurdering. Derfor bør du altid ansøge om Kviklån flere steder. Det kan jo være, at den ene udbyder kan tilbyde dig en meget bedre rente end de andre udbydere.

Et andet vigtigt parameter at sammenligne på er prisen for diverse gebyrer. Der er ofte et gebyr ved stiftelsen, ligesom der også kan være et administrationsgebyr løbende. De forskellige gebyrer kan hurtigt løbe op i store beløb, og derfor giver det god mening at sammenligne på dette parameter også.

 

Læs låneaftalen grundigt igennem

Når du har ansøgt hos flere udbydere, vil du modtage en låneaftale, såfremt du bliver godkendt. I låneaftalen står alle lånevilkår. Her vil du kunne se den endelige ÅOP, kreditomkostninger og ikke mindst hvor meget du skal betale i månedlig ydelse. Når du har låneaftalerne så sammenlign dem ud fra de parametre, som vi beskrev i det forrige afsnit. Når du føler dig klar, kan du underskrive låneaftalen med dit NEM-ID, hvor efter du vil have pengene på din bankkonto inden for få dage.